ΑΤΟΜΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Η ατομική ψυχοθεραπεία απευθύνεται σε ανθρώπους οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες και ενδεχομένως παρουσιάζουν δυσλειτουργίες, σε έναν ή και περισσότερους από τους θεμελιώδεις τομείς της ζωής: τις σχέσεις (διαπροσωπικές, οικογενειακές κ.ά.), την εργασία (επίτευξη στόχων, δημιουργικότητα, ανάληψη ευθυνών), την ψυχική ή σωματική υγεία (κρίσεις πανικού, ψυχοσωματικά συμπτώματα ή χρόνιες ασθένειες).

Στόχος της ψυχοθεραπείας είναι το άτομο να μπορέσει να κατανοήσει τον εαυτό του και τα συναισθήματα που γεννά η σχέση με τον άλλο, επιφέροντας έτσι αλλαγή σε δυσλειτουργικούς τρόπους σκέψης και δυσλειτουργικές συναισθηματικές αντιδράσεις και συμπεριφορές, με τελικό αποτέλεσμα τη βελτίωση των σχέσεων αλλά και την επίλυση των εσωτερικών συγκρούσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ατομική ψυχοθεραπεία μπορούν να ζητούν όσοι υποφέρουν από πάσης φύσεως ενδοψυχικές συγκρούσεις,από αδιέξοδα στις διαπροσωπικές ή γονεϊκές σχέσεις –προβλήματα στις σχέσεις με τον/τη σύζυγο/σύντροφο, θέματα επικοινωνίας με παιδιά–όσο και άτομα τα οποία υποφέρουν από γενικευμένο άγχος και εσωτερικές εντάσεις, από την επιμονή αρνητικών συναισθημάτων ενοχών και τύψεων, από κατάθλιψη, άτομα με διαταραχές προσωπικότητας ή συμπεριφοράς από ιδεοληψίες, ψυχαναγκασμούς, φοβίες, ψυχοσωματικά συμπτώματα, διαταραχές του ύπνου ή της πρόσληψης τροφής, καθώς και από σεξουαλικές δυσλειτουργίες.

Βασική προϋπόθεση στην ατομική ψυχοθεραπεία είναι οι τακτικές συναντήσεις του θεραπευόμενου με τον ψυχοθεραπευτή, στον χώρο του ψυχοθεραπευτή, διάρκειας 50’, με μια συγκεκριμένη και προσυμφωνημένη συχνότητα συνεδριών. Κατά τη διάρκεια των ατομικών ψυχοθεραπευτικών συνεδριών θεραπευτής και θεραπευόμενος συμμετέχουν από κοινού στη δημιουργία μιας σχέσης η οποία βασίζεται στην εμπιστοσύνη, στην εχεμύθεια και στην ειλικρίνεια.

atomiki psychotherapeia sumvouleutiki1 atomiki psychotherapeia sumvouleutiki2

atomiki psychotherapeia sumvouleutiki3 atomiki psychotherapeia sumvouleutiki4

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Στόχος του Ινστιτούτου είναι η προώθηση της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης του ατόμου, μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών, συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών για ενήλικες, οικογένειες, παιδιά και εφήβους σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι οι εξής:

  • Ψυχολογική - Νοητική Αξιολόγηση
  • Ατομική Θεραπεία Συμβουλευτική
  • Ομαδική Θεραπεία
  • Θεραπεία Ζεύγους & Οικογένειας
  • Θεραπεία - Συμβουλευτική Παιδιού & Εφήβου
  • Συμβουλευτική Διαχείρισης Σταδιοδρομίας & Καριέρας

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ Ι.Ψ.Α.

Λάβετε ενημερώσεις για!

  • Βιωματικά σεμινάρια του Ι.Ψ.Α.
  • Δράσεις στην κοινωνία
  • Εκπαιδευτικές δράσεις του Ι.Ψ.Α.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Μ. Αλεξάνδρου 21, 41222, Λάρισα.
T: 2410 25 80 40
F: 2410 25 80 40